05 13

How to plan delhi tour

how to plan delhi tour

De hoofdstad van India biedt een verscheidenheid aan kleurrijke ervaringen. Ontdek de rijke geschiedenis van één van 's werelds oudste democratieën en verken New Delhi met deze tips!

The Red Fort (Rode Fort)

Het indrukwekkende Rode Fort is een must-see in New Delhi. Het 17e-eeuwse bouwwerk is gemaakt van rode bakstenen en is zichtbaar vanaf de snelweg in de buurt. Schakel een gids in om je ervaring te verrijken.

Qutb Minar

De Qutb Minar is de grootste minar in New Delhi. De toren symboliseert de overwinning van de Islam op het laatste Hindoe-koninkrijk in de 12e eeuw. In de 73 meter hoge toren is de eerste moskee van India gevestigd.

Old Delhi

We raden je aan om een tour door Old Delhi te maken met een gids. Je ontdekt er geluiden, geuren en smaken die je nog nooit hebt ervaren.

Chandni Chowk

Chandi Chowk, in het hart van het Delhise metronetwerk, is een geweldige plek om te shoppen. Neem ook een kijkje bij Janpat, een markt vol Indiase spullen - en vergeet niet af te dingen!

Humayuns Tombe

Het paleis met Humayuns Tombe werd ontworpen door een Perziër en is een ode aan de symmetrie. Wandel over het landgoed en bewonder de monumenten ter ere van de Keizerlijke familie.

Lotus tempel

De Lotustempel is een gebedshuis voor het monotheïstische geloof Baháï. De architectuur lijkt - je raadt het - op een lotus, en is een fascinerend zicht.

Jama Masjid

De Jama Masjid is de grootste moskee in India, gebouwd onder de Mughal in de 17e eeuw. Let vooral op de gedetailleerde graveringen in de muren van de moskee.

Akshardham

Ook Akshardham heeft prachtige kunst aan de muren. Het enorme architectonische wonder is niet alleen als gebouw een feest voor het oog; binnen worden ook korte films en tentoonstellingen getoond.

India Gate

De 40 meter hoge India Gate is een eerbetoon aan de 70.000 Indiase soldaten die het Britse leger ondersteunden in WOI en nooit terugkeerden.

Rashtrapati Bhavan

Rashtrapati Bhavan is het huis van de president van India; de grootste presidentiële residentie ter wereld. De tuinen zijn perfect voor een mooie avondwandeling.

Wat eet je in New Delhi?

Drink net als de lokale bevolking een kopje chai in de middag en eet daal (linzen) met rijst en groenten. Probeer als toetje Galebi, een gebakken sinaasappelsnack die het lekkerst is als je hem in hete melk doopt.

Vervoer in New Delhi

Neem een riksja voor korte afstanden, en vergeet niet de prijs af te spreken voordat je instapt. Je kunt ook 'autoriksja's', de metro of taxi's gebruiken. Ook de bus is een optie, maar die is vaak extreem druk.

Ontvang alle nieuwste aanbiedingen!

Ontdek spannende reistips, stadsgidsen en de beste aanbiedingen, elke week op GetYourGuide.

Sight - Tours Seeing Tourism City Delhi

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>